Роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил специалността “Българска филология” в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица - изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, “Континент”, “Стандарт”, “Земя”, “Сега”, “Дума” и “Република”. В момента е кореспондент на вестник “Пари” за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта”, посветена на енергийно-промишления комплекс “Марица - изток”. Член на СБЖ.

НАМЕСТО АЗЪ, БУКИ, ВЕДИ ГЛАГОЛЕХА ЗА АЛБЕРТ, ЛИПА И БОР

Брой 6-7, Юни-Юли 2006
В самото навечерие на пресветлия празник на книжовността
24 май родният печат изстреля истинска канонада по темата "Досиета".

Досущ в стил "Като заваля дъжд, та цяла неделя...".

Започна се с уж невинното искане на познатата от близкото минало журналистка Ангелина Петрова до министъра на вътрешните работи Румен Петков: да и позволял да надникне в архивните единици на ведомството му, за да провери собственоочно има или няма там нещо за 11 главни редактори, издатели, автори на публицистични колонки и водещи на атрактивни телевизионни предавания.

Изненадващо за мнозина, май и за самата питаща, министър Петков взе, че разреши "надникването".

Нещо повече, лично разгласи (нищо, че впоследствие на няколко пъти доуточнява и допълва), че да, в подлежащите на разсекретяване по силата на един, втори, трети и знае ли човек кой вече закон архива на МВР има това-онова за тези и онези.

Единият бил познат под агентурен псевдоним Алберт, друг се водел като явочник с кличка Бор, трети пък му харесали да се именува Липа, имало и един Димитър, ама не Солунски Чудотворец...За Бор и Липа май не всичко било според писаните и неписаните правила на службите в онези уж вехти вече години, ама за да не ставали грешки, всичко било извадено точ в точ.

След министерското откровение очаквано настана паника в редиците.

Липа до три пъти...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор