ПО РАЗРАБОТКАТА НА НОВА ПРОГРАМА НА БСП

Брой 8-9, Август- Септември 2006
Материалът “Единството на ценности, идеи и политика - основно изискване към новата програма на БСП” отразява резултатите от втория етап в работата на Комисията за разработка на нова програма на партията от периода април-май т. г. Първият етап приключи с приетите от Комисията “Направления на обсъждане по основните въпроси на нова програма на БСП” от февруари т. г., публикувани в пети брой на сп. “Ново време” от т. г.
Въпросът за единството на ценности, идеи и политика като определящо изискване в програмните търсения на сегашния етап бе възприет като водещ от гледна точка на две съображения. Едното - че разминаването между идеи и политика в миналото неминуемо е водело до неуспехи и провали. Другото - че за разширяване на позициите и влиянието на партията в перспектива необходимо условие е тя да се утвърждава като носител на непреходните ценности на хуманизма и социалната справедливост в новите реалности в страната и света.
Работата по материала бе съпроводена с оживена дискусия както в рамките на програмната комисия, така и на поредица от семинари и кръгли маси. Обсъжданията по неговото съдържание продължават и в периода след приемането му от комисията като етапна позиция за досегашните резултати от нейната работа. Сред повдигнатите три групи заемат водещо място:
• интерпретацията на системата от ценности, които следва да отстоява...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор