Редколегията на сп. „Ново време” предлага на своите читатели четири изказвания от разширеното пленарно заседание на ВС на БСП, посветено на резултатите от Местни избори 2007. Правим го по изключение, защото речите от партийни, държавни или обществени форуми са подходящи за информационно, а не за теоретично издание.

Допускаме изключението, защото тези изказвания обсъждат по един лаконичен и подреден начин основните тези, които днес е наложително БСП да дискутира: успешно или неуспешно е управлението на тройната коалиция; дясно ли е поведението на партията; има ли лява алтернатива на днешните управленски решения; има ли криза в доверието към БСП?.
Разчитаме на своите читатели – и за коментар и за анализи.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2007

Брой 11 Ноември 2007
ПЕТЪР ДИМИТРОВ:
Уважаеми другарки и другари, нямам написано изказване и си признавам, че не мислех да се го правя на този пленум. Искам по-скоро да направя изказване като реплика, отколкото по същество, за изборите.

В началото декларирам, че в две заседания на Бюрото съм участвал в обсъждането на материалите. Подкрепям изводите, смятам, че материалът е реалистичен, балансиран, няма залитания нито към възхвала, нито към самобичуване и затова искам да кажа две думи за това, което се говори в този материал.

Преди време излезе съобщение, че в Гърция е открита древна плоча, на която пише: "Светът загива, младите не се женят, моралът пропада, всичко отива по дяволите." Слушайки днес част от изказванията, звучи един рефрен на втори план: "България загива, БСП върви на зле. Още една такава победа и в общи линии ще можем да кажем бой последен е този, нещата вървят на зле. Правителството провежда дясно управление - разбирай лошо управление." Значи, ако от този форум ние излизаме с такива послания, след тези избори, разбирате, че действително може би водим сами себе си към "бой последен е този". Но аз не желая да е “последният бой” и си мисля, че всички, които сме се събрали тук, не мислим, че това е "последният бой".

Възниква естественият въпрос това, което върши правителството, което се случва в България, достатъчно ли е и какво друго трябва да...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор