ГОЛЯМОТО ПОСЛЕБРОЕНЕ

Брой 11 Ноември 2007
Почти месец след местните избори България (или поне част от политически активното й население) продължава да се тресе от изборни вълнения.

Според председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев подопечните му магистрати са образували 438 дела относно резултатите в различните общини.

Стотици страници са изписани от юристите, за да обосноват исканията си за повторно броене на интегралните бюлетини. Сред приведените аргументи са: по-рано отворили врати секции; заплашвани застъпници; съмнения за купени и прекупени гласове; изгаснали лампи заради уж неслучайно аварирало захранване; подмяна на документи след края на изборния ден; неграмотно положени парафи под протоколите и какво ли още не.

Победителите се кълнат, че всичко е било честно и почтено. Загубилите на свой ред сочат с пръст пороци, достойни за държава не от третия, а направо от оня свят.

От едни и същи политически партии (в зависимост от резултатите им по места) могат да бъдат чути разнополюсни възклицания.

Има, разбира се, и куриози, като обжалването от кандидат- кметове, получили с от 5 до 7 пъти по-малко одобрение от спечелилите (Казанлък и Гълъбово), но фактът е си е факт - вместо на 8 или най-късно до 10 ноември, както е и по закон, досега (вече 24 ноември) десетки и десетки вещи лица, под надзора на магистрати и заинтересовани политици плюнчат...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор