ЗА НОВАТА ПРОГРАМА – ШИРОКА ДИСКУСИЯ ЗА СОЦИАЛНА БЪЛГАРИЯ

Брой 1 Януари 2008
През последната година и половина работата по новата програма на партията бе забавена поради трите последователни изборни кампании – за президент на Републиката, за членове на Европарламента и за органите на местно самоуправление. Вниманието трябваше изцяло да се съсредоточи към успех на изборите в условията на все по-сложна политическа обстановка.

Сега обаче ни предстои с удвоено внимание да се заемем с обсъждането и разработката на новия програмен документ. Тази необходимост произтича от неотложната потребност, която днес обществото ни изпитва за виждане за перспектива - накъде по-нататък да се развива България, как страната ни да се превръща във все по-сигурен и желан дом за всички свои граждани в глобалната ера.

Всяка партия, която днес претендира за свое място в политическия живот, е изправена пред предизвикателството да даде своя отговор на този въпрос на въпросите. С особена сила това важи по отношение на Българската социалистическа партия, която винаги е заявявала стремежа си да предлага ясни програмни отговори за проблемите на обществото и гражданите.

На 24 март 2007 г. Висшият съвет на партията утвърди Тезиси за структурата и съдържанието на нова Програма на БСП, които да бъдат и основен материал за провеждане на дискусии в различните партийни форуми. На 30 ноември миналата година Централният дискусионен клуб...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор