ПАРТИЯТА НЕ ДОПУСКА РАЗЦЕПЛЕНИЕ

Брой 10, Октомври 2010
— Г-н Кутев, какво показа 47-ият конгрес на БСП?


— Конгресът показа, че има много по-добър климат в БСП. В партията, както винаги, сработи инстинктът за самосъхранение. БСП ясно си дава сметка, че изборите, които предстоят през 2011 г., са ключови за нея. Именно заради това хора, които са със съвършено различни политически позиции в партията, се изравниха и започнаха да работят в една и съща посока.


— Това показа и броят на бюлетините „за“ поисканата извънредна точка за конгрес напролет...


— Още едно доказателство. Лично за мен бе безспорно, че точката няма да бъде подкрепена. Но това, че бюлетините бяха само 28, е напълно показателно за степента, в която в БСП работи инстинктът за самосъхранение. Партията не допуска по никакъв начин разцепление и много ясно си дава сметка, че един извънреден конгрес в момента би довел до нови вътрешнопартийни конфликти и до неща, които не са насочени към изборите. Слава Богу, нашите хора са достатъчно мъдри и не го позволиха.


— Какъв кандидат за президент ще търси БСП?


— Това е старият спор - дали сме насочени към това да спечелим изборите, или главната ни цел е да спрем похода на ГЕРБ към властта. Една чисто партийна кандидатура би била насочена към първия вариант. Но вторият е по-важен и е по-важно да намерим онази кандидатура, която може да не е вътрешнопартийна,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови