КЛЮЧЪТ Е В СПОСОБНОСТТА НИ ДА ПРЕОДОЛЕЕМ РАЗМИНАВАНЕТО МЕЖДУ ПРОГРАМА И ПОЛИТИЧЕСКО ДЕЙСТВИЕ (СЛЕДИЗБОРНА СРЕЩА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“- СОФИЯ)

Брой 12, Декември 2011
Следизборна среща
на партийния актив и членове на БСП - район „Възраждане
“,
с Георги Пирински, член на ИБ на НС на БСП
и народен представител от Коалиция за България

 

БОЙКО МАРИНКОВ: В периода, в който правим анализ на изборите за президент и местни органи на власт, се случиха няколко нови събития. Те според мен показват колко е динамичен политическият процес в страната и как някои прогнози невинаги попадат в десетката.

Социалното напрежение и стачната вълна в определени стопански  сектори стартираха веднага след изборите и стана ясно, че правителството е било подготвено със съответната атака срещу определени социални завоевания. Налице са обаче някакви абсурди, които трудно  можем да си обясним. Вчерашният митинг мина под лозунга „Оставка на финансовия министър“, вместо по-логичния  „Оставка на правителството“. В същото време  министър-председателят изпитва душевни вълнения дали ще бъде избран за футболист на годината. Слушаме  заплахи за  оставка  на кабинета, която досега никой не е поискал. Цялата  атмосфера нагнетява усещането на хората, че има опасност за работните им места, за доходите и в крайна сметка за бъдещето им. Истеризира се обстановката около състоянието на образованието и здравеопазването.

В този период обаче...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор