ОБЩА ПОЛИТИЧЕСКА РЕЗОЛЮЦИЯ

Брой 12, Декември 2011

 

Приета на Съвета на ПЕС на 24 ноември 2011 г.

 

Кризата, пред която е изправена Европа, не е свършила. Не вървим към създаване на нови работни места. Напротив, насочили сме се към по-голяма безработица и нова рецесия, ако политиките не се променят.

Милиони европейски граждани продължават да страдат от последиците на най-тежката финансова и политическа криза в последните години. Не тези хора причиниха кризата, но те понасят тежестта Ј. Това е двоен провал, провал на финансовата система и провал на отговора на кризата. Финансовата система се срина заради алчността, a отговорът на кризата се провали заради нежелание­то на мнозинството от консерватори и неолиберали в Европа да се противопостави на тази алчност.

Твърде дълго Европа беше в грешните ръце. Сега е време за промяна. Време е прогресивното мнозинство да върне Европа на правилния път. Политическите тенденции сменят своята посока. Едновременно с формирането на едно ново мнозинство ние ще настояваме за един прогресивен изход от кризата.

Ние, Партията на европейските социалисти и нейните партии-членки, сме готови да поемем отговорността и да поведем Европа в нова посока. Нашият план е ясен. Това е план, който ще създаде работни места, ще стимулира растеж и ще осигури силни и стабилни публични финанси. Ние сме готови...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови