ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРИНЦИПИТЕ

Брой 12, Декември 2011

 

Приета на Съвета на ПЕС на 24 ноември 2011 г.

 

Социализмът и социалдемокрацията имат дълга и славна история на успехи. Социалната държава, всеобщият достъп до образование и здравеопазване и борбата за основните права подобриха живота на безброй хора и създадоха по-равноправни, справедливи и сигурни общества. През ХХI век нашето движение продължава да формира по-добро бъдеще за всички.

Свободата, равенството, солидарността и справедливостта са нашите основни ценности. Тези универсални ценности вървят ръка за ръка, а демокрацията е необходимото условие за пълното им проявление. Единни, нашите ценности са моралният компас за изграждане на прогресивни общества в съвременния свят. В тях личностите не се конкурират помежду си, а работят заедно в полза на всички. Това са процъфтяващи, развиващи се общества, които се грижат за околната среда заради настоящето и като инвестиция в бъдещето. Това са общества, в които всеки човек може да създаде условия за своята еманципация.

Нашите ценности са изправени пред предизвикателство. Хората, парите, стоките, информацията и идеите се движат непрекъснато. Но реално нерегулираната глобализация провокира все по-фрагментирано усещане за живот. Пазарните сили, движени от парите и алчността, придобиха значителна власт,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови