ДА ИЗБЕРЕМ ОБЩ КАНДИДАТ ПРЕЗ 2014 Г.

Брой 12, Декември 2011

Резолюция, приета на Съвета на ПЕС на 24 ноември 2011 г.

 

Естеството на европейската политика се промени. Европа е все по-доминираща в националния политически дебат и в националните политики, особено след началото на финансовата криза.

Политическите избори на европейско ниво също станаха все по-ясни. Европейската политика се променя от широк консенсус за европейската интеграция към политически сблъсък, в който прогресивните сили и консерваторите предлагат и преследват коренно различни виждания за Европа. В това отношение действията на Жозе Мануел Барозу като председател на Европейската комисия бяха силно политически. Основното предизвикателство, което трябва да преодолеем, за да си възвърнем властта на европейско равнище, е да политизираме европейския дебат още повече и да направим избора, който предлагаме, по-ясен и по-видим.

Ние отчитаме, че персонализирането на политиката вече достигна и европейското равнище. На последните европейски избори загубихме и заради липсата на видимост. Един от ключовите проблеми на политическото ни семейство беше липсата на обединяваща политическа фигура за поста Председател на ЕК, който да въплъти предизборната ни платформа. Нашето политическо семейство изглеждаше...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови