РУСИЯ И ПРОМЕНЯЩИЯТ СЕ СВЯТ

Брой 5-6, Май-Юни 2012

 

„Русия е възприе­мана с уважение и с нея се съобразяват тогава, когато тя е силна и стои твърдо на краката си. Русия практически винаги се е ползвала от привилегията да провежда независима външна политика. Така ще бъде и занапред. Нещо повече, аз съм убеден, че сигурността в света може да бъде осигурена само заедно с Русия, а не чрез опити тя да бъде „отместена“, да бъдат отслабени нейните геополитически позиции, да се нанесе вреда на отбранителната й способност“.

Владимир Путин

Статия във
в. „Московские новости“

27 февруари 2012

 

В своите статии аз вече засегнах ключовите външни предизвикателства, с които се сблъсква сега Русия. При това обаче тази тема заслужава по-подробен разговор и не само затова, че външната политика е неотделима част от вяска държавна стратегия. Външните предизвикателства, променящият се свят около нас ни заставят да вземаме решения в областта на икономиката, културата, бюджетните и инвестиционните решения.

Русия е част от големия свят и от гледна точка на икономиката, и от гледна точка на разпространяването на информация, и от позициите на културата. Ние не можем и не искаме да се изолираме. Ние разчитаме,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови