Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

КРЯСКАЩАТА ЕСЕННА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕМОНИ

Брой 10, Октомври 2013

 

Един от най-култовите романи на Роджър Зелазни се казваше Една нощ през самотния октомври“. В него два магически клана от популярни герои са борят, едните на страната на светлината, другите на светлината на мрака. Всичко това е обвито с една мистика, която прави книгата първокласно четиво.

Отблясъци от подобно литературно разделение обаче можехме да доловим през целия реален и топъл октомври, в който циганското лято придаваше сюрреалистичен фон на политическите крясъци. В крайна сметка се оказа, че България може да изкара достатъчно дълго самозатворена в своята лоша реалност, без дори да потърси истински път за изход от обществената депресия, трайната шизофрения и разделението. А то започна да се очертава като непроходима пропаст. Но, разбира се, нито една история за мрак и крясъци не може да бъде разказана без участието на партия ГЕРБ. Тя е един от централните герои на това повествувание.

1. Теория на перманентната лудост

След като безславно приключиха дните на своя парламентарен бойкот, който не даде никакъв резултат, освен че дискредитира тотално уличния протест, депутатите на партия ГЕРБ се завърнаха по парламентарните банки, но без достатъчно ентусиазъм. Лидерът на опозицията Бойко Борисов продължи със своите обиколки...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор