Интервю на Владимир Митев, журналист от сп. "Тема"

„ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА СТИПЕНДИЯ ЗА СЛЕДВАНЕ НА ПАЛЕСТИНСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ“

Брой 1, Януари 2014

 

В средата на ноември 2013 г. група българи посети Палестина, за да вземе участие в Седмицата на палестинската младеж (11-15 ноември 2013 г.). Визитата включваше и среща с губернатора на Йерусалим – Аднан ал-Хосейни, както и с президента на Дружеството за палестинско-българска дружба Аднан ал-Тамими.

Интервюто с Аднан ал-Тамими бе взето на 15 ноември 2013 г., национален празник за палестинците, които на тази дата през 1988 г. обявяват своята независимост.


 

Аднан ал-Тамими

президент на Дружеството
за палестинско-българска дружба: 

 

- Господин Тамими, честит национален празник! Вие сте един от известните палестинци, завършили в България, и сте ръководител на Дружеството за палестинско-българска дружба. Какво е настоящото състояние на отношенията между двете страни и двата народа?

- На първо място, искам да ви кажа „Добре дошли!“ в Палестина. Чувствайте се като у дома у нас! Българският народ ни е дал много. Ние сме ваши възпитаници. Знайте, че повече от 5000 палестински студенти са завършили в България. Сега те са на много високо ниво в обществото. Някои от тях са на висши управленски...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор