Интервю на Владимир Митев, журналист от сп. "Тема"

„ТРЯБВА ДА ВЪЗСТАНОВИМ ДОБРИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ ЧРЕЗ ПРОБИВ В ТУРИЗМА“

Брой 1, Януари 2014

 

Аднан ал-Хосейни е палестинският управител и министър на Йерусалим. Свещеният град е анексиран от Израел и е под израелска администрация, но Аднан ал-Хосейни администрира палестински селища в неговите околности, като постът му има символично значение. Той е член на влиятелния род ал-Хосейни, от който са още легендарният главен мюфтия на Йерусалим от времето между двете световни войни Мохамад Амин ал-Хосейни и не по-малко уважаваният в Палестина военен командир от войната с Израел през 1947-1948 г. Абд ал-Кадир ал-Хосейни.

Аднан ал-Хосейни е завършил архитектура в египетския университет „Аин Шамс“ през 1970 г. Той е главен мениджър и контрольор на организацията, отговаряща за ислямските религиозни имоти в Йерусалим (включително светилището Купола на скалата и джамията „Ал-Акса“). Член е на Висшия съвет по туризма към Палестинската национална власт.  

 

- Господин Хосейни, наскоро вие посетихте България. Какви са резултатите от вашата визита?

- Преди около година бях в София. Посетихме общината и областната администрация. Работихме в полза на сътрудничеството в сферата на образованието, културата и всичко останало. Беше ползотворно посещение. И очакваме в бъдеще нашите приятели от България да дойдат в Палестина,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор