Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

ПОЛИТИЧЕСКИ БУРИ И ТРИЛЪРИ БЕЛЯЗАХА НАЧАЛОТО НА 2014 ГОДИНА

Брой 1, Януари 2014

 

Отминалата 2013 година сериозно пристрасти обществено активната България към политическия адреналин. Когато едно политическо същество изкара 365 дни на крак, от крясък до крясък, от статия до статия, от референдум до избори, става очевидно, че и 2014 година няма как да започне по друг начин, освен с много изненади, политическа пиротехника и фойерверки. Всичко това вероятно ще ни държи в изумление поне до началото на пролетта, защото на хоризонта вече се мержелее митологичният Ханаан — евроизборите.  Именно те най-накрая ще покажат как се е отразила размирната 2013-а на общественото съзнание и оставила ли е трайни щети и следи в него.

Този път обаче политическата заря дойде от съвсем неочаквано място. Историята може да бъде разказана като комедия, като драматичен фарс (нали се повтаряла в такава форма) или като шпионски трилър с елементи на ярост. Нека да пробваме трилъра.

1. Един наивник на средна възраст

Началото на 2014 година ясно показа, че протестите, започнали през лятото, са затихнали съвсем. Последните ентусиасти правеха героични опити да използват празниците, за да съживят магията, но нищо не се получи. Дори замисленият като грандиозен спектакъл протест под надслов Връщаме се за оставка, който се проведе на третия ден...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор