Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

МИНИАТЮРНИТЕ БЪЛГАРСКИ ИНТРИГИ НА ЕПИЧЕН СВЕТОВЕН ФОН

Брой 2, Февруари 2014

Развихряне на драмите в Украйна, изявено желание на Крим да стане независима държава, първи повеи на нова студена война, чийто скреж се усеща в световен мащаб, разтревожени лица на европейски лидери, непреклонна руска позиция, безкрайни заседания на ООН, дипломатически совалки за намиране на мирен изход, внезапно стартирали военни учения — това е епичният фон, на който през последния месец се разиграха дребните български страсти. България и този път не измени на себе си — да съществува в един изолиран сякаш в алтернативна реалност политически свят. Където всичко световно достига или със закъснение, или с чудовищно изкривяване, обикновено за еднократна политическа употреба. И докато светът се тресеше от осъзнаването, че май приключва една епоха, поетично определяща себе си като еднополюсна, докато планетата разбираше, че „Бел епокът“ на световния жандарм върви към своя край, у нас се разиграха сапунени драми, които сякаш просто не бяха мръднали във времето.

Сбогом на кумирите

Eдва ли някой някога е очаквал точно преди свръхважни избори, пък били те и европейски, най-монолитната и непоклатима сила у нас — БСП, да махне за сбогом на хора, които дълги години бяха емблеми на лявата политика. До това се стигна, след като създаденото от Георги Първанов Движение АБВ превърна БСП в своя основна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор