Подалият оставка финансов министър на Гърция публикува в блога си споразумението със свои разяснения по най-важните текстове в него. 

КАКВО ПРЕДВИЖДА СПОРАЗУМЕНИЕТО НА ЕВРОПА С ГЪРЦИЯ?

Брой 7-8, Юли-Август 2015

 

Срещата на върха набляга на силната нужда да се възстанови доверието към гръцките власти [тоест гръцкото правителство да предложи нови строги бюджетни ограничения, насочени към най-бедните гърци, които вече са пострадали много] като предпоставка за евентуално бъдещо споразумение за нова програма по Европейския стабилизационен механизъм – ЕСМ [т.е. за ново удължаване на срока за изплащане на заема, кое­то да позволи на Европа да претендира, че всичко с него е наред].
 
В този контекст поемането на отговорност от страна на гръцките власти е от ключово значение [т.е. правителството на СИРИЗА трябва да подпише декларация, че отстъпва пред „логиката“ на Тройката] и успешното прилагане трябва да следва политическа обвързаност.
 
От държава-членка на Еврозоната, търсеща финансова подкрепа от ЕСМ, се очаква при възможност да отправи сходно искане и към МВФ. Това е предусловие, за да може Еврогрупата да постигне съгласие за нова програма от ЕСМ. Следователно Гърция ще поиска продължаване на подкрепата на МВФ (мониторинг и финансиране) от март 2016 г. [т.е. Берлин продължава да вярва, че на Комисия­та не може да се има доверие, що се отнася до способността ù да опази собствените...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови