Александър Димитров е доктор по политически науки на УНСС. Основните му интереси са в областта на политическия анализ, съвременни идеологии и доктрини, високите технологии в общественото развитие, лидерството и др. Преподавател е в УНСС, катедра „Политология“ и главен експерт в Центъра по исторически и политологични изследвания към НС на БСП. Член на управителния съвет на фондация „Солидарно общество“.

ИЗБОРНА ЗИМА ИЛИ ПРОЛЕТ НА НАРОДИТЕ

Брой 5-6, Ноември-Декември 2016

Ефектът от отминалите избори в САЩ и Русия се оказа толкова сериозен, че на практика предефинира дневния ред във Франция и Германия, където изборите предстоят.

 

 Популярността не трябва да е мерилото, по което избираме политици. Ако зависеше от популярността, то Доналд Дък щеше да заема място в Сената“ (1). В това си съждение Орсън Уелс има право. За съжаление в края на 2016 година може да се каже, че от гледна точка на изборните резултати в САЩ и Русия, популярността далеч изпреварва разума. Ефектът от тези избори се оказа толкова сериозен, че на практика предефинира предизборния дневен ред във Франция и Германия (2).

Изборите за президент на САЩ са едно от най-значимите събития, що се отнася до медиен интерес от страна на световните медии, но заедно с това представляват „изложение“ на най-модерните електорални технологии, похвати и кампанийни сценарии.

Настоящият материал няма за цел да образова по отношение на предизборния процес в САЩ и Руската федерация, а по-скоро да разкрие динамичните процеси, които намират изражение в тези избори.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови