Младежката безработица, миграция­та, бедността, образованието и промените в климата бяха основните акценти от дебатите на заседанието на Социалистическия интернационал (11-12 юли), което се проведе в централата на ООН в Ню Йорк. Участие в него взеха лидери от 50 социалистически и социалдемократически партии от цял свят.

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с Генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, президента на Социалистическия интернационал Георгиос Папандреу, Педро Санчес, лидер на социалистите в Испания, Елио ди Рупо, бивш премиер на Белгия и лидер на Социалистическата партия там, Умут Оран от турската Републиканска партия и др.

Нинова представи позицията на БСП за бъдещето на ЕС и постави въпроса за развитието на отношенията му с ООН. Гутериш изрази вяра в силата на Европа и увереност в задълбочаване на отношенията по въпросите на правата на човека, икономика на знанието и заетост.

Целта на българските социалисти е след реализирано управление нашите граждани да кажат: „СЕГА ЖИВЕЕМ ПО-ДОБРЕ”

Брой 3-4, юни-юли 2017

Изказване  на председателя на БСП пред Съвета на Социалистическия интернационал, 12 юли 2017

 

Уважаеми г-н Председател,

Уважаеми г-н Генерален секретар,

Уважаеми делегати,

Скъпи колеги,

 За мен е чест да се обърна към вас. Благодаря ви, че ме избрахте за вицепрезидент и се радвам, че в екип с вас ще търсим верните решения на проблемите в света. Събрали сме се представители на социалистически, социалдемократически и работнически партии от цял свят в момент, когато нашите държави, нашите правителства и нашите партии са изправени пред нови предизвикателства. Финансовата и икономическата криза доведоха до ограничаване на социалните ангажименти на държавата, увеличаващи се неравенства, задълбочаваща се бедност, разочарование от традиционната политическа класа и възход на крайния национализъм и популизъм.

 Левицата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови