Георги Пирински - главен редактор на сп. "Ново време".

"БЪЛГАРИЯ - РАБОТЕЩА ДЪРЖАВА"

Брой 5-6, септември-октомври 2017

Драги читателю,


Един изначален въпрос тегне днес в живота и на обществото, и на всеки гражданин – има ли носител на реална алтернатива, способна да започне да преодолява зеещата пропаст между непреходния идеал за свята и чиста република, завещан от Апостола, и днешното състояние на българската държавност – драстично отрицание на този идеал? Как да се съберат сили за градеж на държава, която работи за своите граждани – с произвеждаща икономика, с работещи институции, с общество, в което съзиданието се налага над разрухата? 

Този въпрос е от категорията на „незаобиколимите“, той няма как да бъде подминат, защото ежедневно и ежечасно гнети самочувствието и на всеки български гражданин, и на цялото общество. Затова не можем и да отбегнем усилието да продължим да търсим достоверния отговор, без което ще си останем в плен на апатията пред днешната унизителна и унижаваща действителност. 

Тръгвайки да го търсим, налага се отново да осмислим завета на Левски – и то днес, и сега, в съвременния свят на всеобхватни глобални процеси, преобръщащи до неузнаваемост довчерашни сякаш непроменими устои на обществения...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор