Георги Пирински е главен редактор на сп. "Ново време"

СОЛИДАРНОСТ vs. ВАШИНГТОНСКИЯ КОНСЕНСУС

Брой 3-4, март-април 2018

Драги читателю,

 

Времето ни заставя да  си отговорим какво по-точно имаме предвид, когато говорим за неолиберализма като господстващата идейна концепция и практическа политика, както и за солидарността като същност на виждането за друго качество на живота в истински свободно и справедливо общество. Материалите в този брой са насочени към търсенето на отговори на тези въпроси.

В тази връзка е и връщането към Програмата на БСП, приета преди десет години, през ноември 2008 г., и съдържащите се в нея постановки за същината и последиците от неолибералната глобализация, както и за необходимото солидарно начало, на което да построим виждането си за изход от системната криза, в която се намира и България. Необходимо е добре да си припомним програмните постановки, които съвсем не са загубили своята актуалност, както и, разбира се, да направим нова крачка за осъвременяване на анализа и практическите ни виждания в светлината на новите реалности, с които днес се сблъскваме.

По-конкретно се налага да си отговорим, дали наистина да приемем „нелибералния“ модел, т.е. олигархичния диктат, предлаган от...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор