Георги Пирински е главен редактор на сп. "Ново време"

 

НАЕМНИЯТ ТРУД - ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ КЪМ ЕМАНЦИПАЦИЯ?

Брой 7-8,юли-август 2018

 

 Драги читателю,

В броя пред вас се опитахме да насочим поглед към наемния труд, всъщност – към огромното мнозинство хора днес, които ежедневно стават и отиват на работа срещу заплата при най-различни условия, но в рамките на съвременната капиталистическа система. У нас в резултат на прехода се формираха капиталистически отношения в техните най-уродливи форми – принципна оценка, която БСП записа в своята Програма.

Да, но като че ли както у нас, така и в Европа и по света, в най-различните пространни анализи и разсъждения за националните и глобалните процеси и фундаментални трансформации липсва достатъчно ясният и конкретен анализ как живеят милионите хора, наемащи се на работа при условия, които ги изправят пред растяща несигурност, материален недоимък и духовна несвобода.

Дълг на всички леви партии е да фокусират вижданията и програмите си преди всичко към страховете и очакванията на хората, към растящото отчуждение и негодувание, които те пораждат, и да обяснят как трудът да се еманципира от днешните форми на експлоатация, стигащи до такива, сякаш забравени от времената на индустриалната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор