Георги Пирински е депутат в Европейския парламент. Бил е народен представител от БСП от 1990 до 2009 г., заместник-председател на БСП (1990-1996), министър на външните работи на България (1995-1996), председател на 40-ото Народно събрание (2005-2009). Главен редактор на сп.„Ново време“ от 2016 г.

СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА СЕГА? ДА, С ПРОГРАМАТА НА БСП!

Брой 9-10, ноември-декември 2018

 Партията трябва да развие виждането си за суверенна демокрация в рамките на Европейския съюз, както и да се включи в усилията за преосноваването му  като социален и екологичен съюз и против надигащата се вълна на фашизиращ се национализъм

 

На прага сме на Новата 2019 г. в момент, когато обществото е в състояние на силно изострена нетърпимост към статуквото и също толкова неотложни очаквания не просто за промени, а за замяната му с друго, с ново състояние. Оттук и актуалният въпрос – какъв е отговорът на БСП?

За партията това предизвикателство в момента е с подчертано повишена сложност по редица причини. БСП не може да търси подкрепа от позициите на „несистемна“, новопоявила се неизвестно откъде политическа сила. Напротив, през изминалите тридесет години тя инициира промяната на 10 ноември 1989 г. и вземаше пряко участие в управлението на страната и като упражняваща власт­та, и като основна опозиция.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор