Георги Пирински е главен редактор на сп. "Ново време"

2019 ИДВА С ОЧАКВАНИЯ ЗА ДЪЛБОКА „ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА“

Брой 1, Януари 2019

Драги читателю,

 

Новата 2019 година идва с настойчиви очаквания за дълбока „промяна на системата“, включително и в резултат на предстоящите през годината два, а може би и три избора, които гражданите ще трябва да направят. Отминалата 2018 г. задълбочи усещането за застой поради пълната неспособност на управлението „ГЕРБ и патриоти“ да обединят обществото за ускорен растеж в среда на сигурност и справедливост.

Затова и заседанието на Конгреса на БСП в края на януари има особената отговорност да даде ясен и убедителен отговор на тези очаквания за достоен живот в страна, която не е безнадеждно раздирана от постоянно възпроизвеждащи се противоборства. Задача с несъмнено повишена сложност, предвид срива на доверието към политиката и политиците в момент на рязко изостряща се обстановка на Балканите и нарастваща несигурност и конфронтация в европейски и в глобален план.

Ето защо подчинихме настоящия брой на нашето списание на темата за необходимата промяна не само на управлението на страната, но и в по-широк аспект – на демократичните основи на политическия, а и на личния живот на гражданите...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор