Велислава Дърева е изявена публицистка, есеистка и кинодокумента-листка. Автор е на над  2000 публикации. Неколкократно е уволнявана заради свои позиции и преди, и след демократичните промени в България. Носител на многобройни награди за публицистика и документално кино. Член на редколегията на сп. „Ново време“.

 

 

ЧЕРНИТЕ КУЧЕТА СА КАФЯВИ

Брой 1, Януари 2019

Дългото пробуждане на европейската левица 

 


Корбин към Конгреса: „Трябва да създадем социална Европа, която работи за всички, Европа на гражданите и народите, да скъсаме всякакви връзки с политиките, подчинени на пазарите, няма решения, предложени от крайно десните, които да помогнат на хората!“


 

 Лисабон, 7-8 декември 2018 г. Студентското градче. ХІ конгрес на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Делегати – 339, журналисти – над 250, премиери, министри, депутати, експерти, гости, общо – над хиляда участници от 56 страни. Няма скенери, лимузини, кортежи, охраната е дискретна.

В университетския стол чакат на опашка за сандвич и кафе студенти, професори, делегати, министри. Конгресът заседава, лекциите си продължават. В кампуса няма кръчми, дискотеки, барове, нощни клубове, казина, секс-шопове, няма разгул, нито чалга, не се лее алкохол, даже бира няма. Тук се учи, това не е място за забавления.      

Аудиториумът...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови