Анжел Вагенщайн (Джеки) (р.1922 г.) е сценарист, писател, общественик, народен представител и участник в комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война. 

„ТЪНКАТА РАЗЛИКА“

Брой 6-7, юни-юли 2019

Отворено писмо до Александър Симов
във връзка с негова статия за Корнелия Нинова във в. „Дума“


 

Здравей, стари приятелю! Прочетох статията ти в защита на другарката Нинова и съм съгласен с теб до последната сричка. Но изчаках да мине поредното заседание на Конгреса, за да не прибавям и аз излишна лъжичка катран в бурето, което някои все още вярват, че е пълно с мед.

Едва ли си забелязал моето мълчание и нежеланието ми да се намесвам във вашите спорове на тема какво спечелихме, когато загубихме, и следва ли да се подават оставки, или сконфузено да се завърнем в парламента след тримесечна самоволна и безсмислена отпуска и си седнем по местата като насрани първолаци. Още повече че като прост минувач по ул. „Позитано“  не съм човекът, който ще оспори качествата на лидера ‒ нито съм участвал в нейното избиране, защото бях изхвърлен като мръсно коте още на Конгреса, нито имам каквито и да било властови или служебни амбиции ‒ само гдето съм редови член на партията много отпреди ти да се родиш....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови