ЕВРОПЕЙСКИ РАЗМЕСТВАНИЯ

Брой 8-9-10, август-октомври 2019

Докато едни десни консервативни управляващи се борят със зъби и нокти страната им да напусне ЕС, други леви прогресивни лидери полагат огромни усилия да присъединят страните си към съюза. Така най-кратко и опростено може да се разкаже случващото се през последните години.

Тереза Мей, Борис Джонсън, Найджъл Фараж и други десни популисти, архитекти на излизането на Великобритания от ЕС, така и не пожелаха да се вслушат в призивите на лейбъристите, водени от Джеръми Корбин, за по-близко сътрудничество с Брюксел. Затова на 17 октомври т.г. се стигна до сделка, която практически превръща Великобритания в конкурент на ЕС.

Ето защо лейбъристите ще гласуват против. Това е и единственото разумно решение – дългосрочно отлагане на Брекзит с цел провеждане на нови парламентарни избори и нов референдум.

Както е видно обаче, десницата е готова на всичко само и само да не допусне Корбин на „Даунинг стрийт“ 10, защото това би довело до фундаментални промени в разрушителния капиталистически и популистки политико-икономически „оазис“, в който живеят британците от 2010 г.
насам.

Междувременно други две държави получиха отказ да кандидатстват за членство в съюза....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор