Валери Жаблянов

.....

 Към прекия избор на Председател на БСП

В началото на юли т.г. редакцията на „Ново време“ се обърна към заявилите се дотогава кандидати за участие в прекия избор на председател на партията – Валери Жаблянов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков – с покана да споделят на страниците на списанието своите виждания по следните три теми:

P   утвърждаване на основния уставен принцип на демократичното единство, въз основа на който се изгражда и функционира БСП, като първо условие партията да възвърне и затвърди доверието към себе си като консолидирана и способна да побеждава политическа сила;

P   актуализиране, в светлината и на коронакризисните реалности, на програмната постановка за социалната държава, като пълно отрицание на неолибералната парадигма и на авторитарно-олигархичното управление на ГЕРБ;

P   принципно обединяване на всички политически и обществени сили в името на свободни и демократични избори и реализиране на конституционния модел за демократична, правова и социална България, при това в 30-ата година от приемането на Основния закон на страната, основан на народния суверенитет!

Впоследствие същата покана отправихме и към по-късно обявилия кандидатурата си Георги Тодоров.

Към датата на приключването на броя отговори с подготвени специал­но за „Ново време“ техни послания и предложения получих­ме от кандидатите за председателския пост Валери Жаблянов, Кирил Добрев и Красимир Янков, които тук публикуваме.

Независимо от повторно отправената покана, от Георги Тодоров и Корнелия Нинова не получихме никакъв отговор. Въпреки това публикуваме техни публични изявления по темата.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГАРАНТ ЗА ИДЕЙНИЯ И ПОЛИТИЧЕСКИЯ ДИАЛОГ В ПАРТИЯТА, ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОГРАМАТА

Брой 9-10,септември-октомври 2020

 Уважаеми социалисти, единомишленици, членове на нашата партия,

Днес в България и по света се разпространяват болести и кризи с невиждана скорост, те следват на вълни и помитат съграденото с човешкия труд, мисъл и енергия. Капиталът създава и руши, дава и отнема, до отчайващата мизерия съществува невиждан разкош, войни с „хуманитарни бомбардировки“ погубват битието и живота на милиони. Всеки мислещ човек се пита – това ли е XXI век, това ли е бъдещето което носят със себе си информационните технологии, генетиката, навлизането в Космоса? Какво да очакваме от техническия прогрес – хармония между човека и природата или бясна експлоатация на ресурсите до очертаващия се разрушителен край?

Международният ред вече открито се основава единствено върху воен­ната сила, манипулираната информация, заплахите и шантажа. Малките държави, а и по-големите нямат гаранция за своето съществуване, волята на техните народи се подменя безцеремонно с глобалните проекти на овластени наднационални елити и организации! Милитаризацията на науката и технологиите превръща човека в поредица от числа, които могат да бъдат употребени според волята на господстващите, всяка стъпка се следи, снима, записва. Гигантска безконтролна власт заплашва човечеството!Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови