Георги Тодоров

-----

Към прекия избор на Председател на БСП

В началото на юли т.г. редакцията на „Ново време“ се обърна към заявилите се дотогава кандидати за участие в прекия избор на председател на партията – Валери Жаблянов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков – с покана да споделят на страниците на списанието своите виждания по следните три теми:

P   утвърждаване на основния уставен принцип на демократичното единство, въз основа на който се изгражда и функционира БСП, като първо условие партията да възвърне и затвърди доверието към себе си като консолидирана и способна да побеждава политическа сила;

P   актуализиране, в светлината и на коронакризисните реалности, на програмната постановка за социалната държава, като пълно отрицание на неолибералната парадигма и на авторитарно-олигархичното управление на ГЕРБ;

P   принципно обединяване на всички политически и обществени сили в името на свободни и демократични избори и реализиране на конституционния модел за демократична, правова и социална България, при това в 30-ата година от приемането на Основния закон на страната, основан на народния суверенитет!

Впоследствие същата покана отправихме и към по-късно обявилия кандидатурата си Георги Тодоров.

Към датата на приключването на броя отговори с подготвени специал­но за „Ново време“ техни послания и предложения получих­ме от кандидатите за председателския пост Валери Жаблянов, Кирил Добрев и Красимир Янков, които тук публикуваме.

Независимо от повторно отправената покана, от Георги Тодоров и Корнелия Нинова не получихме никакъв отговор. Въпреки това публикуваме техни публични изявления по темата.

САМО АКО СПЕЧЕЛИМ ДОВЕРИЕ, ЩЕ МОЖЕМ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ НАШАТА ПРОГРАМА

Брой 9-10,септември-октомври 2020

  Стартирам в кампанията за избор на председател на Българската социалистическа партия в ролята на аутсайдер и си давам ясна сметка, че за разлика от останалите кандидати много от вас не ме познават.

Другарки и другари социалисти, съмишленици, знам също, че за повечето членове действащият председател, който и да е той, е единствено правилният избор. Убеден съм обаче, че днес повече от всякога партията има нужда от ново лице. Лице, което БСП може да покаже на огромната маса негласуващи, на отвратените от политически игри, зависимости, интриги и скандали. Само ако успеем да спечелим тяхното доверие, можем да претендираме да управляваме с мнозинство, което ще ни гарантира възможността да изпълняваме нашата програма, а не за пореден път да правим компромиси в сложни коалиции по принуда.

На БСП ѝ трябват хора, готови да дадат, а не да получат

Магистър съм по международни икономически отношения. Владея свободно три чужди езика. Имам специализации по финансов анализ и капиталови пазари. Започнах работа на 27 години не като началник,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови