* Документът бе внесен на Конгреса като проект за  резолюция. На негова основа делегатите гласуваха решение за начало на програмна дискусия и подготовка за приемане на нова програма на  партията.

КЪМ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОГРАМА „СОЦИАЛИЗЪМ ХХI ВЕК“ - решение на 50-ия конгрес на БСП

Брой 11-12, ноември - декември 2020

  

На заседание на НС на БСП седмица преди откриването на юбилейния 50-и конгрес на БСП след обсъждане в работна група на Комисията по идейно и програмно развитие предложихме на НС, а чрез него и на Конгреса, проект за решение* „Към нова програма на БСП „Социализъм ХХI век“. Въпросът за социализма като спасителна алтернатива на човечеството има световно измерение. Столетната история на нашата партия ни задължава да разкрием пред обществото съдържанието на социализма като истинска алтернатива на неолибералния капитализъм. Нека това да стане в рамките на дискусията, на която предлагаме да бъде поставено начало на заседанието на Конгреса.

 

Валери ЖАБЛЯНОВ,
председател на Комисията на НС на БСП
по идейното и програмното развитие  на БСП

 

 


 

СВЕТЪТ навлиза в масивна криза, с огромна разрушителна сила, която заплашва устоите на общественото развитие. Никой не е в състояние да предскаже нито нейната продължителност,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор