Мика Зайкова

 

На 15 април 2021 г. се проведе тържественото първо заседание на 45-ото Народно събрание, излъчено в резултат на парламентарните избори на 4 април 2021 г. То бе открито от Мика Зайкова, най-възрастния народен представител от парламентарната група на ПП „Има такъв народ. Тя подчини своето кратко, но силно въздействащо слово на девиза „Съединението прави силата“. В обръщението си към новия парламент президентът на Републиката Румен Радев подчерта волята на избирателите за промяна. Избраната за председател на 45‑ото НС Ива Митева Йорданова-Рупчева изтъкна основополагащото значение на Конституцията, както и решаващата роля на действията на новия парламент, за да бъде България демократична, правова и социална държава. В словото си Корнелия Нинова, председател на ПГ на „БСП за Бъл­гария“, призова за разум и отговорност, за държавнически и визионерски решения.

ИМАМЕ ЕДНА ЦЕЛ – ПРОСПЕРИТЕТЪТ НА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНОТО ДОСТОЙНО МЯСТО В ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО

Брой 3-4, март-април 2021

 Слово на доайена на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова при откриването на неговата работа


Дами и господа!


Неумолимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание, за което съм много щастлива, и дано да съм добра орисница!

Уважаеми господин Президент, уважаема госпожо Вицепрезидент, Ваши превъзходителства, уважаеми господин Председател на Конституционния съд и висши магистрати, уважаеми представители на религиозните общности в България – за съжаление, патриархът е болен и няма да бъде тук, уважаеми гости, уважаеми колеги, уважаеми господин президент Плевнелиев, уважаеми председатели на Народното събрание,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор