Ервант Степанян е социолог, доктор по философия. Работил е в НИИМ, НЦИОМ, Министерство на образованието и науката и четири висши училища. Понастоящем е директор на частен Институт за регионални изследвания.

 

ПИСМО ОТ ВИНОВЕН СОЦИАЛИСТ

Брой 3-4, март-април 2021

 

Уважаема госпожо Нинова,

 

Пише Ви един стар член на БСП. В буквалния смисъл на думата – членувах в БКП от 1975 г., а и в БСП съм със стаж десетина години повече от Вашия.

Мислех да започна с обръщението „другарко“, което символизира идейната и социалната близост, общността между членовете на нашата партия. Изведнъж обаче си дадох сметка, че общото между нас е твърде малко ‒ и аз, като Вас, завърших СУ с отличие, ала май това е единственото, което ни свързва.

Вие очевидно сте много по-способна. Аз и хиляди други като мен не сменяхме по пет работни места за 2-3 г. (тогава за такива казваха: „тоя за нищо не става“). При Иван Костов мен ме изхвърлиха от работа, а Вие станахте ръководител на прекрасни, все още държавни предприятия. Когато бях на 28 г., дъщеря ми посещаваше яслите безплатно, защото и аз, и жена ми бяхме аспиранти, а не директори и приватизатори.

Помня БСП през първите ѝ 10 години. Тогава тя беше изолирана и мразена, преследвана и нерядко безпарична, но кипеше от живот, беше мощна река с редица идейни течения. Никога не се знаеше кога точно ще завърши едно събрание, пленум или конгрес, защото нямаше...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор