Калоян Паргов е икономист, международник, член на НС на БСП, председател на Софийския ГС на БСП. Текстът е публикуван в личната му страница във Фейсбук на 20 април 2021 г. 

ЗАСЕДАНИЕ НА КОНГРЕСА ТРЯБВА ДА ИМА!

Брой 3-4, март-април 2021

 Категорично не приемам обвинението, което  Корнелия Нинова отправи към мен от телевизионната трибуна в понеделник, 19 април. Не приемам и опита ù за манипулация и изкривяване на истината по отношение на моето поведение и позицията ми за свикване на заседание на 50-ия конгрес на БСП.

Тази позиция ясно заявих пред нея и пред  другарите – областни и общински председатели, още преди седмица, когато самата Корнелия Нинова ни покани на среща в салона на „Позитано“. Тогава говорих дълго, изказах мнение и заявих позицията си. След това я изразявах и пред медиите. Заявих я публично и преди заседанието на Националния съвет в събота. Тук и сега я препотвърждавам, ако случайно някой е пропуснал да я чуе.

Заседание на Конгреса трябва да има. При това час по-скоро. И ситуацията в държавата в момента не бива да бъде използвана от никого за оправдание и индулгенция, за да не бъдат предприети действия за оздравяване на БСП. Най-точните, верни и правилни решения в тази посока може да вземе единствено Конгресът. Той е върховният и най-мъдър орган на партията.

Очевидно е, че политическата криза в България се задълбочава и предсрочните...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор