Костадин Паскалев е математик, член на НС на БСП, председател на Инициативата „Социалисти за развитие на България“ (socialisti.bg). Материалът е подготвен въз основа на негов текст от 5 април т.г. в сайта „Социалисти.бг“ и на изказването му на заседанието на НС на БСП на 17 април 2021 г. 

БСП ПРЕЖИВЯ ПОГРОМ

Брой 3-4, март-април 2021

 Веднага след 4 април заявих: не просто загубих­ме изборите, преживяваме погром, без сигурност, че Партията ще го преживее!

Какви са възможностите: 1. Стихиен самораз­пад; 2. Организирано от ръководството стопяване; 3. Нова енергия, идеи и спасяване на лявата идея.

За да спасим лявата идея, е необходима честна за гражданите и искрена за партията хладна мисъл. Може би днес е рано за това, но утре със сигурност ще е късно! Необходими са: нова енергия, нови идеи, ново ръководство, след безусловното от­тегляне на Нинова. Временно ръководство, което да организира конгрес, избор на ръководство, изготвяне на рационална програма за възстановяване на България, идейно и организационно укрепване на БСП.

Изказването си на заседанието на Националния съвет на БСП на 17 април започнах с изразяване на несъгласие с казаното преди мен от Антон Кутев. Ние не сме лидерска партия. Ние сме председателска партия. Лидерската партия е на Бойко Борисов. Той казва какво да става, всички тичат след него и т.н. Ние сме председателска – каквото каже председателят, това повтарят след него другите.

Продължавам с резултатите от изборите....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор