Кирил Добрев е инженер и икономист, член на НС на БСП, негов зам.-председател до 50-ия конгрес на БСП, бил е народен представител от 40-о до 43‑то НС. Текстът е подготвен въз основа на негови изявления в медиите и публикации в социалните мрежи.

 

ГЕРБ СПЕЧЕЛИХА ЗАРАДИ НАШИ ГРЕШКИ

Брой 3-4, март-април 2021

ГЕРБ спечелиха заради наши грешки. Ние застанахме на старта и се самопростреляхме. Да поставиш Борислав Гуцанов, чието лице беше на плакатите на всички протести, за водач на варненската листа, логично довежда до най-ниския резултат в страната – този във Варна.

Да обясниш, че отиваш там, където е най-трудно, и да станеш четвърти, е показателно. Ние загубихме 3% само заради неизразената подкрепа към Румен Радев. Ние бяхме против него, в нашата телевизия се говореше против президента. Всички протестираха, а ние не взехме ясна страна.

Времето на този председател на БСП отдавна е минало и изборите го показаха. Жалко е, че трябваше да стигнем дотук. Сервитьорът дойде, раздаде сметките и виждате каква е ситуацията. Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи.

Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев за втори мандат? Десетки партийни организации са застанала зад втория мандат на тандема Радев – Йотова още преди 5–6 месеца. Защо се дърпаше това ръководство?

<< Обратно в броя >>

Добави коментар


Защитен код
Обнови