Валери Жаблянов е политолог, доктор на науките, член на НС на БСП до 50-ия конгрес на БСП, народен представител в ПГ „БСП за България“ до 2021 г. 

БСП – ВЪЗКРЕСЕНИЕ ИЛИ СКОК В ПРОПАСТТА

Брой 3-4, март-април 2021

 БСП не е готова да отговори на въпроса, защо се превърна в трето­степенна политическа сила! По този въпрос председателката на партията заяви, че „БСП е била и друг път в подобна тежка ситуация, но се е изправяла“. Сигурно може да се спори по въпроса дали трябва да станем четвърта политическа сила, за да е тежка ситуацията, но по-важното в случая е, че, изглeжда, тя очаква изправянето да се случи от само себе си, като продължи по пътя, който всъщност я доведе до това фиаско. Мълчанието на ИБ и НС по изборните резултати се обяснява само с едно: тези органи (НС половин година преди изборите съществуваше само на хартия) са придатък на личната воля на председателката и са загубили изцяло способността си да изработват и отстояват политически решения.

Конгресът, изглежда, е последната надежда на организираните социалисти за промяна в политическия курс на партията. Декларативната и театралната опо­зи­ционност на Нинова не направи от БСП в представите на гражданите нещо раз­лично от ГЕРБ, партията демонстрираше през цялото време еднопосочна комуникация, без да се интересува какво мислят гражданите за държавата и по актуалните въпроси пред българската нация. Свалянето на ГЕРБ от властта се представяше като решение на всички въпроси, на това никой...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови