Георги Тодоров е икономист, член на НС на БСП до 50-ия конгрес на БСП. 

СТРАХЪТ Е ВРАГЪТ

Брой 3-4, март-април 2021

 Резултатът от участието на БСП в последните парламентарни избори е най-слабият от 1989 г. насам и красноречиво говори, че сме се провалили и идейно, и организационно. Още повече че е постигнат в обстановка, предполагаща не загуба, а убедителна победа.

Ще се съглася с всеки анализатор, който твърди, че загубата е в резултат на безидейност и обезкръвяване на партията в резултат на продължаващата пета година борба с „врага с партиен билет“ и заместването на колективното начало с вождизъм и култ към личността.

Интересува ме обаче кой е скритият, човешкият стимул, скрит зад „подхода, метода и начина на работа“ на председателя на БСП и най-тясното му обкръжение. Защо за втори път поред загубихме спечелени парламентарни избори?

Моят отговор е ‒ от страх. Истината е, че под ръководството на Корнелия Нинова БСП е спечелила само едни избори ‒ президентските през 2016 г., и то отново от страх. Тезата може да звучи абсурдно, но фактите я доказват.

През 2016 г. Нинова току-що е избрана след ожесточена битка и тежки среднощни пазарлъци за председател на НС на партията. Предстоят президентски избори. Най-естествената кандидатура към онзи момент...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови