Чавдар Христов е юрист, адвокат, синдикалист, вицепрезидент на КНСБ от 2012 г. с направление „Трудово законодателство, социален диалог, правна закрила на труда“. Член на Икономическия и социален съвет на РБългария от неговото създаване и на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Бил е член и председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж. Автор на статии и книги, посветени на трудовото право.

ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ - СЪСТОЯНИЕ И НЕОТЛОЖНИ ВЪПРОСИ ЗА РЕШАВАНЕ

Брой 7-8, юли-август 2021

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) поставя в центъра на вниманието си темите, свързани със състоянието, развитието и спазването на комплекса от права на работниците и служителите. В последните десетина години, в условията на утвърждаващ се демократичен, обществено-политически и икономически модел на устройство на държавата, основен инструмент за това станаха ежегодните доклади за състоянието на правата на работниците и служителите. Към момента са приети общо 6 доклада. Последният е от април 2021 г. и отразява синдикалния поглед към ситуацията в България през 2020 г.1


Първият (февруари 2016 г.) обхваща наблюдения на синдикални организации, териториални структури, федерации и съюзи ‒ основни членове на КНСБ за 2015г. Освен сигнали от работници, служители и синдикални организации в него са отразени и официални данни, предоставени ни от държавни органи и структури, които имат отношение и ангажименти към правата на работниците и тяхното спазване ‒ Главна инспекция по труда, Висшия съдебен съвет, Комисия за защита от дискриминация, местни органи на властта. В следващите доклади подходът за набиране на информация се запазва, като все повече се разчита на сигнали от граждани.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор