Обръщение на група леви политически активисти

ВРЕМЕ Е! Обръщение на група леви политически активисти

Брой 7-8, юли-август 2021

 Съкрушителната картина

Изборите на 11 юли поставиха лявото на колене: БСП постигна най-ниския си резултат от 1930 г. насам, а огромното мнозинство от новите народни представители са проводници на десни идеологии. Броят гласували затвърди тревожната тенденция на срив на левия вот въобще, на вярата в парламентарната система и възможността за промяна. Окупирането на политиката от малък кръг свързани елити разми идеологическото противоборство и го замени със статуквото на постоянни икономии и политики в интерес на богатото малцинство и в ущърб на народа и природата.
 
Днес повече от всякога е необходимо самоорганизирането на социалистическата левица, която да предложи алтернатива. Алтернатива, произлизаща от борбите на експлоатираните и уязвимите. Алтернатива, която включва и зачита визиите за солидарна социална промяна и колективния опит на живеещото в постоянна борба за прехрана и достойнство мнозинство, и която може да спечели достатъчно обществено доверие за изковаването на нов дневен ред в обществото, основан на равенство, свобода и социална справедливост.
 
Доминиращите политически партии през последните три десетилетия скриха от общественото внимание темите за ежедневните борби на народа срещу потисничеството на капитала и ги подмениха с претенции за морал и компетентност. Отново и отново...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор