Трифон Митев е журналист и политолог, магистър по финанси и по опазване на културно-историческо наследство. Народен представител в VІІ Велико, в 36-о и 40-о ОНС с листата на БСП. Член на БСП. Основател и главен редактор на Издателство „Лаген“ в Стара Загора. Поет, член на Съюза на българските писатели.

ПРИВЕТСТВАМ ГЕОРГИ ЗАХАРИЕВ ЗА ПРИСТРАСТНАТА МУ КНИГА

Брой 7-8, юли-август 2021

 1984 година – при подготовката на моя дипломна работа, свързана с местните средства за информация, се запознах с малка книжка с анализи и представяне на различни форми на информиране и идеологическа работа с пътуващите работници от енергийния комплекс „Марица изток“. Авторът беше тогавашният секретар на РК на БКП – Раднево, Георги Захариев и неговите изследвания ми помогнаха много.

Животът направи така, че с Георги Захариев след години не само се срещнахме, но и работихме на едно и също поприще – партийната и обществената дейност. А в най-ново време имахме възможността да си сътрудничим в подготовката и издаването на негови книги. Те всички са пропити с най-важното у Георги Захариев – истината и дискусията.
 
Така е и с последната му книга „Пристрастно“ („Лаген“, Ст.Загора, 2020 г.). Това са избрани страници от личния архив на автора – интервюта, статии, спомени, свързани с неговия житейски и професионален път. След книгите си „Разломно време“ и „Преживяното – от остър ъгъл“ с книгата „Пристрастно“ Георги Захариев продължава разговора със себе си — и с читателите! – за живота и проблемите на БСП, за нейното място в българското общество – и това...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови