БСП ВЕЧЕ Е МОДЕРНА „ЛЯВА“ – ИЗКЛЮЧВА И ПО ФЕЙСБУК!

За какво ще изключват утре – за посещение на театър? На футболен мач? На гости? За ръкуване с член на „вътрешната опозиция“? Заради цвета на очите или чорапите? Заради това, че е пропуснал вечерната молитва под портрета на Нинова!?

0
337

Корнелия Нинова и обкръжението ѝ стигнаха дъното с конгресното изключване (по предложение от вечно съгласния и вечно чакащ постове Таско Ерменков) на 14 социалисти заради това, че поискаха оставката на председателката Корнелия Нинова. Е, дотолкова истеризираха, че фалшифицираха резултата, но това скоро ще е тема на българския съд!

Но ден да мине, друг да дойде и ръководството на БСП започна яко да копае дъното. В ролята на главния копач този път е Атанас Зафиров, зам.-председател на партията, който написа във Фейсбук профила си, че Костадин Паскалев се е “самоизключил” с участието си в пресконференция на новосформиращата се Коалиция „Левицата“.

И Наско, както и Таско, най-копнее да се хареса на председателката и е готов да прегази и Устав, и правила, и морал, но да заклейми недоволните за тяхното „разколническо поведение“!? И макар нашият герой да “изключва от БСП през ФБ – това е стилистика и реторика от миналия аналогов век, а не от дигиталния ХХI век! Въпреки че подобно своеволие даже в най-тоталитарните времена не е имало – и тогава са изключвали, поне формално следвайки уставните процедури.

Особено, че Костадин Паскалев не е лидер на новото обединение и ясно заяви, че няма да бъде нито водач на листа, нито кандидат на „Левицата“, че на тази пресконференция са очаквали да седне Корнелия Нинова, а усилията в БСП да се случи промяна са били в посока на единение на левицата и политики, които реално да защитят и да осигурят политическо представителство на левите хора в най-бедната държава в Европа.

Изключен, защото е бил на политическо събитие!? За какво ще изключват утре – за посещение на театър? На футболен мач? На гости? За ръкуване с член на „вътрешната опозиция“? Заради цвета на очите или чорапите? Заради това, че е пропуснал вечерната молитва под портрета на Нинова!?

Наско, даже в ръгбито има правила. Камо ли в най-старата и доскоро демократична и идейна партия!

Тъжна картинка и тъжно сравнение между “изключения” Костадин Паскалев и неговия ФБ партиен екзекутор Наско Зафиров. Защото Паскалев е един от най-успешните кметове от БСП – тежи на мястото си в Благоевград с три мандата, председател на Националното сдружение на общините и обединител и лидер на местната власт, вицепремиер, министър, депутат, член на БСП с над 35-годишен стаж. И Зафиров – с професия „депутат“, но от онези, които днес са в Бургас, утре в Сливен, вдругиден във Враца. И то не защото избирателите от тези региони толкова го обичат, че неистово се борят за честта точно той да ги представлява, а точно заради обратното! Зафиров, който днес е заместник-председател на БСП с ресор „Коалиционна политика“, и който с едно натискане на клавиатурата постави БСП в поредната тежка изолация от всички други леви партии!

Ето че БСП наистина се модернизира – вече изключват не в Основната партийна организация, както е по Устав. Не на Пленум и на Конгрес даже, а… по ФБ. Тъжно е, че БСП някога бе масова и народна лява партия. Днес с такива като Нинова и Зафиров тя се превръща освен в мракобесна и лицемерна, но и във виртуална!

 

12 февруари 2023 г.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук