ДИСКУСИЯТА ЗА ЛЯВОТО СЛЕД „КОНГРЕСА 11 ФЕВРУАРИ“

0
930

В периода януари-февруари т.г. във временната рубрика, която открихме на нашия сайт със заглавие „Предконгресна идейно-програмна дискусия“, свои становища споделиха авторитетни представители на различни леви кръгове и възгледи. Те заслужават сериозен анализ като база за  поредицата принципни констатации, които те обуславят.

Днес обаче откриваме нова рубрика: „ДИСКУСИЯ ЗА ЛЯВОТО след „Конгреса 11 февруари“, която този път явно ще бъде без предварително ограничен срок. Обозначаваме станалото в зала 3 на НДК като „Конгрес 11 февруари“ в кавички, защото ръководството превърна заседанието на висшия орган на БСП на тази дата в емблематичен фарс, ярко белязан с изобилие от грубо погазени основни уставни норми,  „свободна дискусия“ с изключени микрофони и „кардинални решения“ с брутално фалшифицирани гласувания.

В новата рубрика на първо  време ще публикуваме мнения и реакции на делегати, социалисти и граждани в социалните мрежи – не само рязко отхвърлящи „решенията“ от 11-ти, но и такива, които разпалено ги подкрепят. Но същинската дискусия следва да обхване основополагащите въпроси за идейната същност, политическото присъствие и организационните форми на изява на Лявото в политическия живот на България днес.

Нека продължим и развием пространството на „Ново време“ като така липсващата територия на свободната мисъл и слово, незаменими за възраждането на жизнено необходимото ляво начало в политическия живот на страната днес!

Георги Пирински

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук