ЕВРОДЕПУТАТИТЕ НА БСП ЗАЯВИХА ПОДКРЕПА НА В. „ЗЕМЯ“, РЕДАКЦИЯТА БЕШЕ ИЗГОНЕНА ОТ „ПОЗИТАНО“ 20

Евродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова излязоха с декларация в подкрепа на в. „Земя“. Журналистите са били изгонени от редакцията си в сградата на „Позитано“ №20.

0
411

„Ден след празника на левия печат ръководството на БСП изгони редакцията на вестник “Земя” от сградата на “Позитано”20. Това е пореден епизод от войната с историческите трибуни на партията, след идейното и публицистично обезсилване на символа на лявото слово вестник “Дума”.

Ние, представителите на БСП в ЕП, заявяваме своето категорично несъгласие с тази цензура. Тя лишава социалистите и симпатизантите на партията от медии, идеи и публицисти, които изразяват левите възгледи за България.

Солидарни сме с журналистите от вестник “Земя” и призоваваме партийното ръководство да преосмисли своето решение“, пишат от Делегацията на българските социалисти в ЕП.

На днешния 3 май се отбелязва Световният ден на свободата на печата. Денят е обявен  с решение на Общото събрание на ООН от 20 декември 1993 г. по препоръка на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО).

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

3 май 2023 г.

От сайта „Гласове“  https://glasove.com/novini/evrodeputatite-na-bsp-zayaviha-podkrepa-na-v-zemya-redaktsiyata-beshe-izgonena-ot-pozitano-20

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук