РАЗПАДЪТ НА БСП БЛАГОЕВГРАД СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА!

Ексдепутатът Емил Костадинов напуска Общинския съвет на партията

0
1011

Не напускам БСП! Не напускам своята партия, така озаглави пост във Фейсбук един от емблематичните членове и ръководители на БСП Благоевград, бившият депутат Емил Костадинов.

Ето какво написа той:

Въпреки, че и аз се чувствам изключен, както 14-те социалисти, изключени скандално и противоуставно на последното заседание на Конгреса! Както стотиците други, които се самоизключиха и напуснаха в последните години, включително и в днешните дни, голяма част от които мои дългогодишни приятели и другари.

Отсъствието ми от списъка на изключените не ме кара да се чувствам десегрегиран от едно окончателно делегитимирано ръководство!
Оставам социалист, какъвто е моят духовен и интелектуален избор!
Но от днес нататък ще бъда свободен социалист, социалист на свободна практика.
Поради това не мога да си позволя по-нататъшно участие в органите на БСП и прекратявам участието си в Общински съвет на БСП – Благоевград. Подобно мое участие, при окончателно катастрофиралата вътрешно-партийна демокрация, само ще продължи да легитимира действията на тези, които начело с Нинова и нейните кръжоци по места откраднаха партията.

Отказвам да участвам в продукция със сервиране на важни решения в „12 без 5“, с оглед избягване на открития диалог и анализ и реализиране на политика на практически „свършените факти“, режисирани от аниматори, които отдавна са скъсали с Благоевград, което обаче не им пречи да продължават да се стремят да акушират процесите в БСП-Благоевград в частност, но и в Благоевград като цяло. И извършващи в крайна сметка контраподбор, превръщайки общинската организация в заложник на прогресираща агония!

Отказвам да участвам в имитации на формално уставни процедури и продължаване на подмяната от отчаяни приятели на попътния вятър.
Но понеже голяма част от изключените и напусналите партията са мои дългогодишни приятели и другари, убедени социалисти и честни хора, ще си позволя да добавя още нещо.

 1. Разочароващо предвидими и мерзки са синхронните рапорти, с които лицата от тесния деградиращ кръжец около председателката, заклеймяват своите довчерашни съпартийци, като по мракобесен начин им приписват всякакви несъществуващи грехове. Това освен мерзко е и крайно неинтелигентно! Патологията е отблъскваща, когато гастролирали в различни партийни „проекти“ (от ДСБ до Георгьовден) личица от кръжеца внедрен в Изпълнителното бюро на НС на БСП, определят изключените като агенти на ГЕРБ и превратаджии!
  Тези, които организирано доведоха БСП до безпомощно отчаяно състояние, до нивото на петоразрядна политическа сила, от висотата на какви собствени достойнства прехвърлят всички отговорности на набелязаните от тях, на тези, които имат единствения грях, че не са способни на достатъчно любов към председателката?
 2. Цинично и също така разочароващо предвидимо е твърдението им, че ставало дума за процес на оздравяване и прочистване!
  Последните няколко години флагрантно доказаха, че няма оздравяване и хомогенизиране около линията на Нинова, няма укрепване на структурите и постигане на по-високи нива на обществена подкрепа.
  Безусловно и за съжаление сме свидетели на обратното: няма оздравяване и консолидиране, има дълбока и необратима структурна ерозия, налице е политическа девалвация на партията.
  Драматично е заплашено от заличаване автентичното ляво политическо представителство в политическото пространство.

И поради това считам, че не бива повече да бъдат диференцирани като отговорност открадналата партията Нинова и тези около нея, които я правят все още възможна в окупираната от нея и тях партийна територия.
Като започнем с тези, които дойдоха от дясното и платено я възхваляваха, преминем през тези, които организираха схемите и й предоставиха партията още през 2016 г., сред които оределите вече до един кандидати за сиви кардинали, разчитащите да им бъде предоставена възможността да карат влака и разбира се обичайната конформистка прослойка, разчитаща на скромни джобни!

Не е изненадващо, че част от тях вече се наредиха сред позакъснелите изявени нейни критици, след продължителен период на покорно и безкритично провеждане на водената от нея политика на болезнени разделения, изключвания и брутални заклеймявания, консервативни послания, обезличаване и незачитане на легитимните органи и процедури, въобще на радикалната подмяна в партията и демонтиране на нейния доказано демократичен организъм! Сиво и практично!
Нинова отдавна и безспорно се утвърди, като най-големия враг на нашата партия! Нинова съсипа БСП и продължава методично да я изстисква и унищожава, което е огромна беда за България.
Всички те обаче продължават да се чувстват удобно сред руините на срутените от тях самите идеали.

Искам да ги предупредя, че при Нинова вече няма места за всички тях! И няма да има, каквото и да им е обещано!
Хората с доказана липса на персонална перспектива не бива повече да завличат заедно със себе си БСП към дъното.

 

  1. 02. 2023г.                                                          инж. Емил Костадинов

От онлайн вестник „Струма“

https://m.struma.com/politika/razpadut-na-bsp-blagoevgrad-se-zadulbochava-eksdeputatut-emil-kostadinov-napuska_204195/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук