ДА СЕ РАЗГАДАЕ, ДА СЕ ОТКРИЕ, ДА СЕ РАЗБЕРЕ

0
180

Списание „Ново време“ представя на своите читатели издание-то „Поглед към Изтока“ с няколко материала от неговия последен брой.
„Поглед към Изтока“ е тримесечно издание, създадено през май 1995 г. и поддържано от екип от журналисти и изследователи, специалисти по източните страни.
От своето създаване списанието е издало 44 броя, с повече от 700 статии и репортажи. Винаги с една и съща цел: да предложи задълбочена информация и нова гледна точка върху пост-комунистическите страни.
За седем години съществуване медията „Поглед към Изтока“ се разви, преминавайки от фотокопирна версия през печатно-подвързана форма, а вече и онлайн. Всичко това, запазвайки тримесечната периодичност и принципа да се публикуват тематични преписки, разширени с регионални, социални и културни статии. Изданието преминава към онлайн разпространение, за да има по-широк достъп до информацията и статиите, новопостъпили и влезли в архива. Статиите и репортажите се съпровождат от кратки новини, представящи по-различни гледни точки от тези на големите публични медии, културен справочник, препратки към репортажи и публикации и едно годишно печатно издание.

ДА СЕ РАЗГАДАЕ, ДА СЕ ОТКРИЕ, ДА СЕ РАЗБЕРЕ

Наполовина преглед, наполовина списание, „Поглед към Изтока“ се посвещава на обширното пространство, обединено по-рано под знамето на комунизма: Източна и Централна Европа, Балканите, Балтийските страни, Русия, Кавказ и Централна Азия.

Публикуването на тримесечни новини прави от „Поглед към Изтока“ преди всичко медия. Онлайн или печатна, но винаги стараеща се да предложи задълбочена информация, да популяризира слабо раз-глеждани теми и да представи оригинална гледна точка към известни сюжети.

Стремим се също да разширим схемата, в която твърде често заключваме страните на Изтока — различно място, където стават шокови събития, развиват се военни спектакли или се извършват непоследователни политически промени и икономически банкрути.

Разгадаване на политическата обстановка в Нагорни Карабах, сближаване с гагаузкото малцинство в Молдова или разкриване на приключението на казахската кинематография. Такива са амбициите на „Поглед към Изтока“ .

За да отговори на тази издателска линия, „Поглед към Изтока“ прибягва до експертните мнения на специалисти, журналисти, но също и на кореспонденти, фотографи и лица от политическия, социалния и културния живот на разглежданите страни.

С тази надежда редакцията от три месеца представя тематични репортажи, обогатени с регионални културни и социални статии. Без да забравя тематиката, свързана пряко или косвено с Европейския съюз.

В усилието си да сподели информация, редакцията помества онлайн всички свои статии и репортажи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук