ИМАМЕ КОНКРЕТЕН И ЯСЕН ПЛАН ЗА РАЗУМНИ И ВЪЗМОЖНИ РЕШЕНИЯ В ПЪРВИТЕ НАЙ-КРИТИЧНИ 100 ДНИ НА УПРАВЛЕНИЕТО

0
381

 

 

Корнелия Нинова, председател на БСП

* Слово при откриване на 19 октомври 2021 г. на кампания за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. на Коалиция „БСП за България“ и за представяне на нейните приоритетни мерки за първите сто дни на управлението.

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 14 ноември 2021 г.

Здравейте, 

 
И аз искам да се присъединя към поздравите към българските лекари за техния празник. Да им благодарим и да им пожелаем здраве и сили, за да продължим заедно битката с болестта. 
 
Днес е и денят на Иван Рилски. Нека да пази България и българския народ и да ни покровителства за добро.
 
Днес всяко българско семейство се тревожи как ще посрещне зимата, как ще си плати сметките за ток, за парно, дали някой негов близък няма да се разболее. Ние разбираме тези тревоги и знаем, че нашата отговорност е да дадем решение на проблемите. Ето защо днес, уважаеми български граждани, се изправяме пред вас с конкретен и ясен план за разумни и възможни решения в първите най-критични 100 дни на управлението на редовно правителство и на парламент.
 
Най-голямата задача пред нас сега e да дадем стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост на българския бизнес. Най-важното е да ви гарантираме спокойни зимни месеци. За това имаме работещи решения, които вече се прилагат в цял свят и в Европа. Настояваме в следващия парламент:
 
– Да се намали ДДС от 20% на 9% на енергоносителите, на основните храни;
 
– Да се разшири броят на енергийно слабите семейства и размерът на помощите, които да им се дадат;
 
– Свръхпечалбите, натрупани в енергийните производители и търговци да се преразпределят справедливо между българския бизнес и икономика и българските домакинства;
 
– Да постигнем онова национално съгласие, което да ни гарантира перспектива, че ще имаме нова ядрена мощност, която да ни даде сигурност и стабилност в бъдеще.
 
Имаме и своите конкретни мерки за здравеопазване. Нека да се погрижи държавата в този момент за държавното и общинско здравеопазване. Да определим защитените болници в онези отдалечени региони, където нашите сънародници не могат да стигнат до достъпно и качествено здраве. Да осигурим на нашите лекари и медици достойното заплащане, да им гарантираме спокойствие в тези трудни и за тях дни.
Имаме и своите средносрочна и дългосрочна визия как да се развива България, защото 5 години се борим срещу стария модел на управление и знаем как трябва да стане. 
 
Да започнем от промяна в законодателството.
 
Здравеопазването да не бъде търговия. 
 
Образованието, освен количество, да трупа и качествено знание, и възпитание за нашите деца.
 
Българската земя и земеделие да хранят българския народ.
 
Нашата дългосрочна цел е здрав и образован народ, който има работа и живее достойно с високи доходи, живее в чиста и просперираща България. Имаме много ясен план как да стане това.
 
Обръщам се към колегите – лидери на други партии – днес повече от всякога е време да бъдем държавници, ако милеем за добруването на народа си, а не просто партийци, загледани в битките за един, два или повече гласове на тези избори. Изправени сме пред безпрецедентни кризи и сега ще проличи кой е отговорен, кой е диалогичен, кой е мъдър и разумен, за да преведем страната си и народа си през тежките месеци, които предстоят.
Ние от „БСП за България“ ще бъдем гарант, ще бъдем стълб на стабилност, на сигурност и на предвидимост в следващия парламент, както бяхме и в предишния. Отворени сме за разговор с всички по всички теми, които могат да доведат до просперитета на България.
 
Обръщам се и към всички наши сънародници. 
Скъпи български граждани,
 
Столетия назад сме били изправени пред десетки кризи, и по-леки, и по-тежки, и винаги сме се справяли. Защото сме народ от умни, способни, кадърни хора, желаещи да дадат всичко от себе си за България. Знам, че и сега ще се справим. Не губете надежда. 
 
На добър час!
 
Кураж на колегите и на екипа. Ние  сме силни в този момент.  Единни работим, близо сме до хората, даваме решенията, даваме пътя, разчитаме на подкрепата на българските граждани, за да може всичкото това, което предлагаме сега, да стане реалност в следващите месеци.
На добър час на всички!

 

Бъдете здрави и се пазете!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук