OXI ОЗНАЧАВА НЕ, НЕ НА ФИНАНСОВОТО ИЗНУДВАНЕ, СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД

0
314

ПЕТИЦИЯ

 
До: Гражданите на ЕС
депутатите в Европейския парламент
комисарите в Европейската комисия
финансовите министри на страните-членки на ЕС
 
 Ние, събралите се пред представителството на Европейската комисия в България, изразяваме своята солидарност с гръцкия народ в тежките изпитания, които му предстоят.
 
Смятаме, че срещу Гърция беше организиран финансов преврат с участието на водещи сили в Европейския съюз и Европейската комисия. Бяхме свидетели на преговори, които се водят като кафкеански съдебен процес и завършват с присъда над цял народ да понесе структурни реформи, водещи до резултати, тъкмо обратни на обявените. Нещо, което призна дори МВФ.
 
Ние настояваме да бъде отхвърлен като неприемлив за Европа прецедентът да се преговаря чрез изнудване с банкомат, опрян до слепоочието.
Отхвърляме моралното право на политици, разследвани за финансови измами и черни каси, да определят европейската политика спрямо страна-членка.
Ние призоваваме за нов курс в Европейския съюз.
 
Нека бъдат разсрочени заемите на всички страни, подложени на изтезание чрез остеритет; нека те бъдат пуснати от средновековния затвор за длъжници, за да заработят отново и да бъдат в състояние да се издължат. НЕ на приватизацията, която обезкръвява националните икономики. Да се оздравят държавните предприятия, за да могат да се обслужват дълговете.
 
Настояваме да бъде сключена общоевропейска Конвенция против черната пропаганда на раздор срещу други страни-членки, която виждаме, че се разгръща от олигархическите медии. Солидарността е спойката на Съюза. Никой не бива да забравя това.
 
15 юли 2015 г.
 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук