НЕ НА ДОПИТВАНЕТО С КОГО ДА УПРАВЛЯВА БСП!

0
3646

ДО
Областните и градските съвети на БСП
Общинските и районните съвети на БСП
Общинските, районните и градските контролни комисии на БСП
Всички членове на БСП

Централната избирателна комисия публикува окончателните резултати от изборите от 2-ри този месец. Поредните катастрофални за БСП избори,  които потвърдиха горчивата истина, че днес от 10 гласували само един е подкрепил БСП! В селата партията е пета, сред пенсионерите – трета! В десет от избирателните райони партията е без нито един свой представител! Присъдата на избирателя е сурова, но справедлива – партията (с това ръководство и тези водачи на листи) не заслужи доверието на гражданите, за да управлява страната! Срамните за нея резултати й отреждат единствено мястото на категорична опозиция, откъдето тя с много усилия и коренно различна политика трябва да се пребори за нов кредит на доверие и отново да се докаже като значима лява политическа сила.

Нинова и съучастниците й обаче предпочитат да останат глухи и слепи за тази присъда. Неспособни на задълбочен политически анализ на изборните резултати, те не пожелаха да видят истинските причини за погрома, за да не поемат отговорност. Напротив – те най-безцеремонно обявиха, че предстои вътрешнопартийно допитване за това с кого и как БСП да участва в управлението!? Не как да измият позора от срива на партията, а как те отново да станат патерица на поредна дясна власт, заплашваща да вкара България във войната в Украйна.

Нека е пределно ясно – замисленото „допитване“ е демагогия и непростима абдикация на ръководството на БСП от отговорността, която има към тези двеста хиляди, които гласуваха за партията на 2 април и към онези милиони честни граждани, които очакват да видят партията в ролята на безкомпромисна опозиция, противопоставяща се на порочната система на господство на десницата, обслужваща, в различните й превъплъщения, единствено интересите на олигархични кръгове. Допустимо ли е въобще една лява партия да прави вътрешнопартийно допитване за подкрепа на дясно управление?

Нинова по най-унизителен начин сваля от себе си личната отговорност на пряко избран председател, с което толкова се гордее. Самото поставяне на въпроса за участие във властта след резултатите от току-що проведените избори говори само за едно – стремеж тя и кръгът й отново да се видят във властта.

Никой съзнателен социалист няма право да си позволи да стане съучастник на подобно подло предателство на каузата на социалистическата партия като носител на друго идейно и морално начало в политиката и на друга стратегия, подчинена не на лични и котерийни апетити, а на интересите на огромното мнозинство граждани и на държавата.

И още нещо – ако гибелното за партията намерение за въпросното допитване се осъществи вместо незабавното обявяване, че в 49 Народно събрание БСП ще бъде категорична опозиция, очевидно е, че дълбока промяна и нова енергия в живота на партията са възможни единствено ако въз основа на нов устав, нова политическа платформа и ново ръководство, всеки истински социалист съзнателно се самоопредели на коя страна иска да бъде!

Какво още трябва да се случи, за да се осъзнае дълбоката криза, в която се намира Българската социалистическа партия благодарение на действията на нейното ръководство?

ПЛАТФОРМА СОЦИАЛИЗЪМ ХХІ ВЕК – ИПО в БСП
СОЦИАЛИСТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА БГ – Работилница за леви идеи

07 април 2023 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук