„СОЦИАЛИЗЪМ XXI ВЕК“ КЪМ НС НА БСП: НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ИМЕНАТА ВИ ДА СЕ ПОКРИЯТ С ПОЗОР!

0
818

От началото на седмицата лидерите на БСП, и особено Корнелия Нинова, за пореден път откриха безпринципна и нечистоплътна словесна атака срещу президента и вицепрезидента. Поводът е назначаването на служебното правителство, но причината е друга – страх от евентуалните разкрития на кабинета за завещаното му наследство, включително и за нарушения на закона и злоупотреби със служебното положение на висши сановници от проваленото управляващо мнозинство.

В публичните послания се прокарва внушението, че правителството е „анти-БСП“, защото цели да уязви и унизи Нинова. Ерго, БСП – това е Нинова и без Нинова няма БСП. Това не просто не е вярно, то е непочтено към партия, която току-що отпразнува 131-ния си рожден ден и повечето от хората в БСП членуват в нея преди Нинова да е била родена. Откритата война срещу служебния кабинет е поредно алиби за поредната изборна загуба.

Под пластовете на дребнавите и заядливи атаки срещу президента се внушава и нещо друго – че не може социалисти да участват в управлението на страната, ако не са получили одобрението на Нинова, както не може да бъдат уволнявани от правителството, ако се ползват с нейното благоволение. Подтекстът е готвената противоуставна разправа с тримата членове на НС на БСП, които приеха назначения за министри, а може би не само с тях.

Уважаеми членове на НС на БСП! Време е да дадете отпор на групата, окупирала ръководството на партията в името на личните си интереси. Не позволявайте имената ви да се покрият с позор заради ваше съучастие в приключването на  БСП като водеща политическа сила.

4 август 2022 г.                                       ИК на Платформа „Социализъм ХХІ век“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук