Връзки

0
277
 • www.duma.bg
  Вестник „Дума“ – левият вестник на България
   
 • www.bg.mondediplo.com
  „Монд дипломатик“ – българското издание на френския месечник Le Monde diplomdtique
   
 • www.socialistinternational.org
  Социалистическият интернационал е световна организация на социалдемократическите, социалистическите и лейбъристки партии. Днес той обединява 168 партии и политически организации от всички континенти. Социалистическият интернационал, чийто произход се корени в първите международни организации на работническото движение, съществува в сегашния си вид от 1951 г.
   
 • www.pes.org
  Партията на европейските социалисти обединява социалистически, социалдемократически и лейбъристки партии от Европейския съюз. Нейни членове са 28 партии от 25 страни. ПЕС включва още 10 асоциирани партии и 5 партии – наблюдателки. През 1992 г. ПЕС наследява Конфедерацията на социалистическите партии от Европейската общност, основана през 1974 г.
   
 • www.socialistgroup.org
  Сайт на Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.
   
 • www.liberal-international.org
  Либералният интернационал е световна федерация на либералните политически партии. Създаден през 1947 г., той отстоява ценностите на либералната демокрация. Сайтът информира за неговата политика, дейност и партии-членки.
   
 • www.attac.org
  ATTAC (Association for the Taxation of financial Transactions and Aid to Citizens) Асоциация за облагане на финансовите транзакции в полза на гражданите. Международно движение за демократичен контрол върху финансовите пазари и техните институции. Създадено във Франция през декември 1998 г., днес има поделения в 40 страни. Движението е мрежа без йерархични структури и без географски център. Плуралистично по своята същност, то по никакъв начин не ограничава свободата на своите членове. Неговата задача е да свързва и координира в международен план действията на всички партньори, които признават неговата платформа. ATTAC е съосновател на Световния социален форум и един от най-дейните участници в световното алтерглобалистко движение.
   
 • www.forumsocialmundial.org.br
  Сайт на Световния социален форум, създаден през 2001 г. в бразилския град Порто Алегре като алтернатива на Световния икономически форум, който всяка година събира световния икономически и политически елит в швейцарския курорт Давос.
   
 • www.protest.net
  Портал с пълна информация за ежедневни протести по целия свят – (екологични, социални, политически). Маршрути, дати, часове, намерения.
   
 • www.indymedia.org/en/index.shtml
  Независим медиен център. Постоянна информация със снимки и коментари за всички горещи събития по света.
   
 • www.alternet.org
  Портал, "Алтернативната Мрежа", в която можете да намерите новини, теоретични статии и сведения за съвременното общество.
   
 • www.cetri.be
  "Триконтинентален център" е изследователска организация, която си поставя за цел да направи световно достояние гледната точка на Юга в съвременния контекст на глобализацията; да разпространява предложения за алтернативи, изработени от Юга; да съдейства на проучването на социалните движения.
   
 • www.newleftreview.org
  "Ню лефт ревю" е създадено преди повече от петдесет години и е утвърдено като ключово списание на международната левица. Негови основни проблемни кръгове са международната политика, глобалната икономика, протестните движения и съвременната социална теория. То решително се противопоставя на неолибералната идеология.
   

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук